LOADING
PREV
NEXT
https://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
https://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
https://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Održan sastanak povodom problema nastalih u vezi novog cenovnika ALIMS-a

Штампа
Датум објављивања уторак, 13 март 2018

Dana 02.03.2018. godine sa početkom u 13h u prostorijama Veterinarske komore Srbije, održan je sastanak u organizaciji VKS kome su prisustvovali predstavnici privrednih subjekata - nosilaca dozvola za veterinarski lek, zatim Jasna Stevanović, samostalni savetnik u Udruženju za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda ispred Privredne komore Srbije, Vladimir Raketić, rukovodilac Grupe za poslove inspekcijskog nadzora i kontrole proizvodnje i prometa lekova i medicinskih sredstava za upotrebu u veterini, hrane za životinje i medicinirane hrane za životinje ispred Uprave za veterinu i Goran Bajić, predstavnik regionalnog odbora VKS Beograd 4 u Skupštini VKS i Aleksandra Plačić, pravni zastupnik VKS.

Prisutni su diskutovali o problemima nastalim primenom Odluke o utvrđivanju visine i načinu plaćanja tarifa za usluge iz nadležnosti Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije po pitanju usluge organizacije i praćenja farmakovigilance za veterinarske lekove, s obzirom da ne postoji podzakonski akt kojim se bliže definišu aktivnosti u procesu prikupljanja, otkrivanja, procene, razumevanja i prevencije neželjenih reakcija na veterinarski lek, kao i postupci pri pojavi drugih problema u vezi s veterinarskim lekom. Bez donošenja navedenog akta, Agencija za lekove i medicinska sredstva nije u mogućnosti niti da pruža navedene usluge niti da iste naplaćuje od privrednih subjekata, što, počev od primene navedene Odluke, ista zanemaruje i od 01.01.2018. godine fakturiše nosiocima dozvole za veterinarske lekove višemilionske iznose za usluge koje nije u mogućnosti da pruži.
Kako bi se problemi prevazišli, prisutni su se dogovorili da Veterinarska komora Srbije, čiji su članovi, podnese Zahtev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za odlaganje primene Odluke o utvrđivanju visine i načinu plaćanja tarifa za usluge iz nadležnosti Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije po pitanju usluge organizacije i praćenja farmakovigilance za veterinarske lekove do donošenja podzakonskog akta, te da se zahteva hitan sastanak sa Agencijom za lekove i medicinska sredstva.

U prilogu možete preuzeti Zahtev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za odlaganje primene Odluke o utvrđivanju visine i načinu plaćanja tarifa za usluge iz nadležnosti Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije .

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.