LOADING
PREV
NEXT
http://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/vet-licencagk-is-23.jpg
http://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/clanstvogk-is-23.jpg
http://www.vetks.org.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/glassesgk-is-23.jpg

ветеринарска комора Србије

  • Лиценца
  • Чланство у комори
  • Едукација

Лиценца

Закон о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) предвиђа увођење обавезног лиценцирања ветеринара.

Опширније

Чланство у комори

По Закону о ветеринарству ("Сл.гласник РС" бр.91/05) чланство у Комори је обавезно за све ветеринаре.

Опширније

Едукација

ВКС организује стручне и научне скупове ради едукације и унапређења стручног рада ветеринара, чланова Коморе

Опширније

Potpisan Memorandum o saradnji između Veterinarske komore Srbije i Veterinarske komore Mađarske i održana prva zajednička edukacija za članove dve Komore

Штампа
Датум објављивања понедељак, 28 мај 2018

Poštovani članovi Komore,

Obaveštavamo vas da je, dana 23.05.2018. godine, na Zobnatici, potpisan Memorandum o saradnji između Veterinarske komore Srbije i Veterinarske komore Mađarske, koji ima za cilj uspostavljanje tešnje saradnje između dve države, razmenu iskustva na polju veterine, kao i pomoć Srbiji u priključivanju Evropskoj uniji.

Potpisivanje sporazuma

U zajedničkoj organizaciji regionalnih veterinarskih komora severne Bačke i županije Bač-Kiškun održano je i predavanje na temu zdravlja malih životinja. Jožef Horvat, predsednik RO Severnobačkog okruga, istakao je, tom prilikom, da je lečenje malih životinja u ekspanziji i da su zahtevi stanovništva sve veći, te da su veterinari u svakom trenutku u mogućnosti da pruže savremenu, stručnu negu, dok je Tamaš Puncman, predsednik Veterinarske komore Županije Bač-Kiškun izjavio da će se potpisivanjem sporazuma stvoriti osnov na osnovu koga će dve komore vrednovati i prihvatiti ona predavanja koja su u oblasti stručnog usavrešavanja važna za obe strane.

Predavanje

Predsednik Veterinarske komore Srbije Davor Šašić je istakao da je Mađarska uvek podržavala Srbiju, te da je u oblasti veterinarske službe pre pet godina potpisan sličan memorandum. Sadašnji uspostavlja još tešnje veze, a pomoć mađarske komore se vidi, pre svega, u implementaciji naše zemlje u Evropsku uniju i pomoći oko svih poglavlja koja su od interesa za našu struku - poglavlja koja se odnose na zaštitu zdravlja životinja, dobrobiti životinja i bezbednosti hrane.

Gosti iz Mađarske su sa domacinima, nakon formalnog dela skupa, obišli ergelu u Zobnatici i zahvaljujući ljubaznosti kolege dr Miše Pražića, upravnika ergele, provozali se fijakerom.

IMG-1898b1a44242374a6f868fd709ce61f7-V

Joomla Templates designed by Best Cheap Hosting
вкс © 2011. сва права су задржана
webmaster This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.